Nejdříve si rozdmýcháme určitý počet vajec na 10kg + - 80ks,podle tipu směsi, poté přidáváme tekuté potravy,aminokoplexi atd,opět pořádně promícháme aby se nám tekuté složky spojily v jednu a nebyly vidět žádné sraženiny.
Jak máme toto vše splněno vrhneme se do kroku číslo dvě.Přidáváme směs postupně , ne všechnu najednou a to z důvodu toho , aby se nám tekuté složky dostali do celé směsi a při váleni nám nevznikly suché místa směsi , které by mohli zapříčinit rozpadáváni se hadů při vytlačováni či koulení samotných boilies(koulí).
Těsto máme hotové , necháme alespoň z 10 minutek odležet a pote se pustíme na krok číslo tři.Pokavaď máme vytlačovací pistoli na hady tak máme práci o něco rychlejší , ale když tak není , je na místě rollbal , kterým si pomůžeme při zhotovení tzv.hadů.Ještě než začneme vůbec něco koulet a válet , tak nejlépe rybím či rostlinným olejem kapku namastíme stůl či jiný objekt , kde váleni budeme provádět a také samozřejmě rollbal , z důvodu nelepeni se na stůl či rollbal a především nezadrhávání se koulí v rollbalu a následnému se rozpadnuti.
Přichází předposlední krok a to je vaření těchto zhotovených boilies.Pokavaď vlastníme fritovací hrnec(tzv.friťák) je to ta nejlepší volba , kde se drží stály var.Ale samozřejmě to jde v obyčejném hrnci , ale je to poněkud zdlouhavější.Tak a jdeme k samotnému vaření , počkáme až nám voda začne vařit a poté vkládáme boilies k vaření , necháme po dobu přibližně dvou minut vařit až nám koule samé vyplavou na hladinu, poté vyndáváme a vkládáme nejlépe do přepravky.
A jsme u posledního kroku kterým je sušeni těchto uvařených a zhotovených boilies.Po dobu minimálně dvou dnů tzn. 48 hodin necháváme boilies sušit , nejlépe někde na větraném místě , minimálně dvakrát denně tyto boilie protřepeme , aby nám nezplesnivěli.Až jsou koule dostatečně vysušeny a mají svou tvrdost , je třeba tyto koule zamrazit pokavaď nadcházející den nejdeme k vodě a zkusit na tyto boilies přelstít nějakého toho mastodonta šupinátého.
Přejeme hodně zdaru u vody!!!CHaP